اسید استیک چیست؟
اسید استیک یکی از مواد معدنی و متعلق به گروه اسیدها و یکی از ساده ترین کربوکسیلیک اسیدها است. نام های دیگرش اسید اتانوئیک، اسید متان کربوکسیل، اسید اتیلیک، سرکه، اسید سرکه (جوهر سرکه) می باشد. باکتریهای مخمر سرکه به علت تمایل به تولید اسید استیک به این نام معروف گردیده اند. معمولا برای تولید سرکه از میوههایی مثل انگور،سیب، و دانههایی مانند جو استفاده می گردد.
این مایع به طور طبیعی از فرآیند تخمیر تولید میوهها و برخی مواد غذایی فاسد شده تولید می شوند. استفاده از اسید استیک در شیمی، به عهد باستان بر میگردد.
این ماده در حالت خالص، مایعی بی رنگ، قابل اشتعال، خورنده و با بویی تیز میباشد. و در دمای 16.6 درجه سانتی گراد منجمد میشود.
این اسید به دلیل اینکه تنها مقداری اسید جدا شده در محلول آبی است، یک اسید ضعیف می باشد
از دیگر محصولات ما نیز دیدن کنید:خرید بوریک اسید
خرید اسید استیک :
جهت خرید اسید استیک با کیفیت بسیار بالا و قیمت مناسب با کارشناسان ما در ارتباط باشید . کارشناسان مجموعه آبتین شیمی اماده خدمت رسانی به مشتریان گرامی در سریع ترین زمان ممکن می باشند.
منتظر تماس شما هستیم !
جهت اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید شنیدن صدای شما باعث خشنودی ما می شود ...
استعلام قیمت مواد - راهنمایی در مورد بسته بندی کالا ـ انالیز و دیتاشیت و ... با تماس امکان پذیر است .
031-33616360 دفتر اصفهان
شنبه تا چهارشنبه 9 الی 16 / پنج شنبه ۹ الی 12
کاربردهای اسید استیک :
اسید استیک به عنوان یک واکنشگر شیمیایی در تولید بسیاری از ترکیبات شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. در تولید وینیل استات، اتیل استات، نساجی، حلال ها، به صورت سرکه برای چاشنی غذا و تهیه انواع ترشی استفاده می گردد. از نمک های آن از جمله نمک سدیم، پتاسیم و کلسیم نیز استفاده می شود.
مهمترین کاربرد خاص اسید استیک در تولید استات وینیل تکپاره است که پس از آن فورا استر و آنیدرید استیک تولید میشود.
این اسید یک ماده شیمیایی صنعتی می باشد که جهت تولید موارد زیر مورد استفاده قرار میگیرد :
- پلی اتیلن ترفتالات عمدتا در بطریهای نوشابه مورد استفاده قرار می گیرد.
- سلولوز استات که عمدتا در فیلم عکاسی استفاده می گردد.
- استیک اسید رقیق در خانه جهت بازکردن لولهها استفاده میشود.
- در صنعت غذا، جهت تنظیم اسیدی و به عنوان چاشنی مورد استفاده قرارمی گیرد.
- اسید استیک رقیق به عنوان افشانه جهت از بین بردن قارچهای گیاهان استفاده میشود.
نکات ایمنی :
این محصول مادهای خورنده است. در صورت تماس با چشم میتواند آسیبهای جدی به چشم وارد کند، و در صورت تماس با پوست موجب ایجاد تاول و سوختگی شیمیایی پوست میشود.
اگرچه سرکه مایعی بی ضرر میباشد ولی نوشیدن این ماده گلاسیال خطرناک است و منجر به بروز زخمهای شدید در دستگاه گوارشی میشود و امکان دارد با تغییر اسیدیته خون، آسیبهای جدی و مهمی بر سلامتی انسان وارد نماید. همچنیت تنفس بخار غلیظ آن موجب سوزش گلو، دهان و بینی میشود. این ماده مخرب غشای موکوزی است و در غلظت های بالا امکان دارد که استنشاق آن موجب آسیب به شش ها گردد . میزان آسیب نسبت مستقیم به غلظت آن دارد.