صفحه اصلی / وبلاگ / برگاموت

برگاموت

۹ ماه پیش

برگاموت چیست ؟

برگاموت ( Bergamot) گیاهی علفی و همیشگی بومی مناطق مردابی امریکا و کانادا است که به نام علمی Monarda didyma معرفی شده است

ویژگی های برگاموت:

اجزای تشکیل دهنده آب میوه های این گیاه عبارتند از:
۱)نئوریوسیترین
۲)نارنجین
۳)نئوهیسپیریدین
۴)پونسریتین
۵)ملیتیدین
۶)بلوتیریدین.

.دلیل نامگذاری برگاموت بر روی این گیاه نیز به خاطر بوی آن است .در زبان انگلیسی به معنی ترنج است که جز خانواده نارنج بحساب می آید
این میوه در دسته مرکبات قرار میگیرد که بسته به رسیده بودنش به رنگهای زرد و یا سبز وجود دارد.
برگاموت شبیه به پرتقال است و مطالعات ژنتیکی در ارتباط با ریشه‌ی این گیاه، گواه بر این است که برگاموت ساختاری از لیمو و نارنگی تلخ است.
مسلما به دلیل طعم و بو و خاصیت برگاموت، آن را به اشکال گوناگون(از عصاره تا مربا) مورد مصرف قرار می‌دهند.

عصاره این گیاه برای طعم و عطر مواد غذایی و عطر و لوازم آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد. از برگاموت به خاطر داشتن بویی مطبوع در عطریات استفاده میشود.
برگاموت در زمستان شکوفه میدهد و میوه‌ی آن از لیمو ترشی کمتری دارد وتلخی آن بیشتر از گریپ فروت است.
برگاموت در محصولات آرایشی و عطر نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. پوست برگاموت سبب تحریک دانه‌های پوستی می‌شود. به همین خاطر در سال 1959 در کرم‌های برنز کننده و ضد آفتاب‌ها از عصاره برگاموت استفاده می‌شد. ام در سال 1995 استفاده از این عصاره در این کرم‌ها به خاطر تولید ملانونهای بدخیم متوقف وممنوع شد.

طبق مطالعات به وجود آمده استفاده از روغن برگاموت با کیفیت پایین برای زنان باردار و کودکان خطر آفرین است. عارضه جانبی احتمالی نوشیدن برگاموت به شکل دمنوش احتمال ایجاد گرفتگی عضلانی یا تاری دید کند.

برگاموت به عنوان گیاه داروئی معرفی شده است که فواید بسیارزیادی دارد

۱) آرام بخش
۲) رفع دردهای عضلانی
۳) رفع خستگی
۴)بهبود زخمها و بازسازی پوست
۵)بهبود سرما خوردگی و آنفلوانزا و باز کننده سینوس ها
۶)رفع گرفتگی ریه ها

از پوست میوه برگاموت روغن معطری بدست می آید که در زمینه های گوناگون مثلا درصنعت ساخت عطر و ادکلن و طب سنتی جهان استفاده های زیادی دارد.
طبع ترنج(برگاموت) گرم و خشک است.

 

از دیگر محصولات ما نیز دیدن نمایید : روغن زیتون

 

چند خواص دارویی و فواید روغن ترنج (برگاموت)

قبل از استفاده موضعی روغن ترنج آن را با یکی از روغن های مثل روغن نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کرده و مقدار کمی از روغن را روی قسمتی از پوست دست امتحان کنید تا از عدم حساسیت پوستی آگاه شوید

1. هضم و گوارش

روغن ترنج به عملکرد دستگاه گوارش کمک میکند و با بالا بردن ترشح آنزیم های گوارشی موجب آسان شدن عمل هضم می شود و به خاطر اثر ضد میکروبی با فعالیت کرم های روده ای که خود یکی از علائم بوجود آمدن سوء تغذیه و کم خونی می باشند پیشگیری میکند.

هشدار: استفاده خوراکی از روغن ترنج در نوزادان و کودکان بسیار خطرناک آفرین است و احتمال بوجود آمدن تشنج و در بعضی موارد منجر به مرگ کودک میشود.

2. تنظیم هورمون ها

روغن ترنج به تنظیم کارایی غدد درون ریز – که ترشح هورمون های گوناگون مثل هورمون های تولید مثل و تولید انسولین می باشند – کمک کرده و مصرف دایم ومنظم آن برای عملکرداختلالات هورمونی الخصوص در ایام یائسگی و قاعدگی موثمر ثمر می باشد

3. لاغری و کم کردن وزن

روغن ترنج با تحریک غدد درون ریز موجب بوجود آمدن آرامش در فرد شده، به کم شدن استرس های عاطفی که یکی از عوامل زیاد خواری و چاقی می باشد کمک می کند و با بالا بردن سطح متابولیسم بدن و معالجه اختلالات گوارشی اثر بسزایی در کم کردن وزن ولاغری دارد.

4. افسردگی

روغن ترنج به خاطر داشتن ساختارفعال آلفا پینن و لیمونن از روغن های طبیعی عالی برای عملکرد بهتر خلق و خو به حساب می آیدکه با بالا بردن گردش خون و تنظیم کارکرد هورمون ها، موجب کم شدن استرس های روحی و خستگی فیزیکی در فرد شده و به از بین رفتن نشانه های افسردگی و بالا رفتن میزان انرژی در بدن کمک می کند.

5. اضطراب و استرس

روغن برگاموت یک ساختار فلاونوئیدی دارد که سبب زیاد شدن ساخت دوپامین و سروتونین شده و به بهبود کارکرد اعصاب، آرامش بدن و کم شدن استرس و اضطراب کمک می کند و برای معالجه امراض به وجود آمده از استرس مثل فشار خون بالا و بی خوابی موثمر ثمر است.

6. عفونت

روغن ترنج اثر ضد میکروبی و ضدعفونی کننده دارد و یک آنتی بیوتیک طبیعی بحساب می آید که به معالجه زخم و جراحات، ترک پوست و پاشنه پا، اگزما و خارش کمک کرده و از عفونی شدن زخم ها و از مبتلا شدن به کزاز پیشگیری می کند.

7. گرفتگی بینی و سرفه

بخار روغن ترنج در فضای خانه به درمان سرفه های شدید، گرفتگی سینه و بینی بخصوص در فصل سرد سال کمک می کند و بوییدن 1 یا 2 قطره از این روغن برای باز شدن راه های هوایی بینی موثر است.

8. تب بر

دربیشتر مواقع تب به خاطرعفونت های مزمن در بدن بوجود می آید و از آن جا که روغن ترنج یک آنتی بیوتیک طبیعی است با عفونت های ویروسی و باکتریایی مقابله کرده و با درمان بیماری هایی مثل آنفلوآنزا، مالاریا و تیفوئید به کم شدن تب کمک می کند.

9.دهان و دندان

از روغن ترنج یک دهانشویه طبیعی عالی میشود درست کرد این دهان شویه از رشد میکروب ها و باکتری هایی دهان پیشگیری کرده و بوی بد دهان را از بین می برد‌

10. سم زدایی بدن
روغن ترنج با بالا بردن عمل تعریق در بدن موجب دفع سموم موجود در بدن شده و به پاکسازی بدن کمک می کند.

۵ / ۰
امتیاز مقاله
امتیاز شما در رابطه با این مقاله ؟

0 / 5. 0

  • اشتراک با دیگران
  • چاپ
  • بازگشت به بالا
دیگر مقاله های مشابه و پیشنهادی

گیاهانی که نیاز است بیشتر در مورد خواص آنها بدانیم

گیاهان هزاران سال است که برای طعم دادن و استفاده در مواد غذایی ،همچنین برای درمان اختلالات سلامتی و جلوگیری از بیماری هایی از جمله بیماری های همه گیر استفاده می شوند. دانش خواص درمانی گیاهان طی قرن ها در جوامع بشری و در میان انسان ها منتقل شده است.…

دیگر مقاله های مشابه و پیشنهادی

کرم CC و اجزای سازنده آن

CC Cream چیست و آیا از کرم BB بهتر است؟ کرم CC یک محصول آرایشی است که به عنوان یک ضد آفتاب ، پایه و مرطوب کننده ، همه در یک محصول ،تبلیغ می شود. "کرم CC" به وسیله بعضی مارک ها به معنای کرم Color Control یا کرم Color…

دیگر مقاله های مشابه و پیشنهادی

تاثیرات نگه داری لوازم آرایشی در یخچال

نگهداری لوازم آرایشی در یخچال:بسیاری از خانمها و بعضی اوقات حتی مردان نیز این کار را انجام می دهند  ... لواز آرایش خود را در یخچال نگه می دارند! خوب واقعاً کشف جدیدی نیست. نگهداری لوازم آرایشی در یخچال شاید برای شما عادت بوده باشد ، زیرا یک مفهوم خاص…

دیگر مقاله های مشابه و پیشنهادی

تفاوت کرم شب و روز چیست؟

 با مطالعه این مطلب شما نیز میتوانید به این سوال پاسخ دهید که تفاوت کرم شب و روز چیست؟ شما می توانید در صورت لزوم در طول روز از کرم روزانه یا کرم شب خود استفاده کنید . دلایل مختلفی وجود دارد که نشان می دهد کرم های خاصی برای…

دیگر مقاله های مشابه و پیشنهادی

روغن ذرت وبررسی خواص ومضرات آن

روغن ذرت یک روغن نباتی تصفیه شده است که به طور گسترده در پخت و پز و مخصوصاً سرخ کردن عمیق مورد استفاده قرار می گیرد.همچنین کاربردهای دیگری نیز دارد و معمولاً برای مقاصد صنعتی یا به عنوان عنصر مواد آرایشی مورد استفاده قرار می گیرد.ذرت برای تولید روغن ذرت…

دیدگاه کاربران ۰ دیدگاه
ارسال دیدگاه