پیشنهاد ویژه :
قیمت روغن کرچک
درخواست تماس تماس با بخش فروش
09195800790
ناتامایسین
  • شکل ظاهری : پودر سفید رنگ
  • بسته بندی : قوطی یک کیلوگرمی یا 400 گرمی
  • گرید : دارویی ، خوارکی
[تعداد: 0   میانگین: 0/5]

ناتامایسین چیست؟

ناتامایسین نوعی آنتی بیوتیک است که به عنوان پیماریسین و تنسین و میپروزین نیز شناخته میشود. ناتامایسین و نایسین آنتی بیوتیک هایی هستند که استفاده از آنها به عنوان نگهدارنده در مواد غذایی مجاز می باشد این نگهدارنده بر روی کپک ها و مخمر ها کاملا اثر بازدارندگی دارد ولی برروی باکتریها موثرنیست این ترکیب از باکتری استرپتومایسس ناتالنسیس به دست می آید و نام ناتامایسین یک  نام غیر اختصاصی برگرفته از این میکروارگانیسم می باشد.

ناتامایسین یک ترکیب پلی ان از گروه آنتی بیوتیک ها است که وزن مولکولی این ترکیب 725/665 g/mol و فرمول شیمیایی آن C33H47NO13 می باشد. به دلیل دارا بودن چهار پیوند دوگانه کنژوگه، این ترکیب جز آنتی بیوتیک های تتران طبقه بندی میگردد.

شکل فضایی ناتامایسین به صورت استوانه ای است.در این حالت قطبی نیست این ترکیب در PH بین 5 تا 9 بسیار پایدار است ولی در خارج از این محدوده از پایداری خوبی برخوردار نیست و ممکن است تجزیه گردد. مایکوزامین مهمترین ترکیبی است که از هیدرولیز ناتامایسین بدست میآید تحقیقات نشان می دهد که محلول 5% (وزنی -حجمی) ناتامایسین با PH=1/5  در مدت 2 ماه در تاریکی و در دمای اتاق فعالیت بیولوژیکی خود را از دست خواهد داد. همچنین این ماده نسبت به ترکیبات اکسید کننده ای مانند پراکسید ها و کلرید و فلزات سنگین حساسیت نشان میدهد.

حلالیت ناتامایسین در آب 20-50 مول بر لیتر است این ترکیب در اسید استیک گلایسیال و متیل پیرولیدین، دی متیل فرمامید، دی متیل سولفوکسید و گلیسیرول و پروپیلن گلایکول محلول است و لی در الکل های بلند زنجیره هیدروکربن های آلیفاتیک و آروماتیک ، استرها ، هیدروکربن های کلر،کتونها،دی اکسان،سیکلو هگزان و انواع روغن محلول نیست این ماده برای جلوگیری از رشد کپک و مخمر در طی دوره رسیدن در پنیرهای سخت و نیمه سخت و همچنین در پنیر های تازه مورد استفاده قرار میگیرد.

 

از دیگر محصولات ما نیز دیدن نمایید : مونوسدیم گلوتامات

 

علاوه بر این در زمان رسیدن برخی از سوسیس ها نیز از آن استفاده میشود. این ترکیب بر روی سطح ماده غذایی مورد نظر استفاده میشود و حداکثر میزان کجاز مصرف آن طبق قونین اتحادیه اروپا در حدود dm2/mg 1 است و نباید در بیشتر از عمق 5mm محصول وجود داشته ناتامایسین علاوه بر اینکه در صنعت غذا کاربرد دارد در موارد پزشکی و برای درمان ناراحتی های پوستی قارچی و درمان قرنیه به کار می رود.

طرز تولید ناتامایسین در صنعت:

ناتامایسین در صنعت با استفاده از یک فرایند تخمیری هوازی به روش غوطه وری و با استفاده از میکرو ارگانیسم استرپتومایسس ناتالسیس و گونه های مشابه آن به دست می آید.فرآیند تخمیر در طی چند روز متوالی صورت میگیرد و این ترکیب در نهایت به صورت محلول از میسیلیوم کپک جدا میشود و و پس از خالص سازی به صورت کریستال ته نشین میگردد. ناتامایسین بدست آمده از این روش رنگ سفید یا کرم دارد و دارای بو و مزه خاصی نیست و به شکل کریستال پودری در بازار عرضه میگردد. و در این حالت (کریستالی) پایداری خوبی دارد.

نحوه عملکرد ضد میکروبی ناتامایسین:

به نظر می رسد که عملکرد ضد میکروبی این ترکیب مانند سایر آنتی بیوتیک ها پلی ان،از طریق اتصال به استرول های غشایی مانند استرول و ارگواسترول غشاء متصل شده و باعث به وجود آمدن ناحیه قطبی میگردد درنتیجه یون های کوچکی مانند چتاسیم و هیدروژن، آمینواسیدها و متابولیت های دیگر می توانند به راحتی از این منطقه عبور کنند. این امر کنترل یونی سلول را برهم زده و باعث مرگ سلول میگردد.

باتوجه به اینکه باکتری ها فاقد استرول های غشایی هستند عدم حساسیت این میکروارگانیسم ها به این ماده توجیه میگردد. طبق تحقیقات صورت گرفته در زمینه تاثیر این ترکیب بر روی باکتری ها حداقل میزان موثر بروی باکتری 250 مول بر لیتر می باشد که در مقایسه با مقدار مصرفی نسبت به کپک و مخمر بسیار بیشتر است.

کاربرد ناتامایسین در صنعت:

ناتامایسین در صنایع غذایی به عنوان تکیب ضد قارج بطور گسترده ای استفاده میگردد. عمده ترین مورد مصرف آن در صنایع لبنی بخصوص پنیر و صنایع  سوسیس و کالباس است.

این ترکیب به عنوان نگهدارنده در بسیاری از پنیر های سخت و نیمه سخت و پنیر های نرم کاربرد دارد. در طی مدت رسیدن پنیر های سخت احتمال رشد کپک ها و انواع مخمر در سطح پنیر بسیار زیاد می باشد که میتواند بر روی طعم و کیفیت محصول نهایی تاثیر گذار باشد در صورت رشد کپک در سطح پنیر امکان وجود آفلتوکسین در پنیر نیز وجود دارد بدین منظور از این ترکیب در غلظت 1 تا 10 مول بر کیلوگرم استفاده میشود. به صورت کلی کپک ها حساسیت بیشتری نسبت به مخمر ها به این ماده نگهدارنده ها نشان می دهند.

خرید ناتامایسین:

جهت خرید و استعلام قیمت و کسب اطلاعات بیشتر از این محصول با کارشناسان ما در واحد فروش تماس حاصل نمایید.

شماره تماس:

03195020085


این نوشته توسط : Hakimi در تاریخ : 10:44 ق.ظ درون وبسایت آبتین شیمی درج گردیده است .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت ارتباط آسان تر میان مشتریان عزیز و اپراتور های آبتین شیمی میتوانید از طریق فرم مقابل درخواست پیش فاکتور محصولات مارا ثبت نمایید ، در ساعات کاری در کمتر از 30 دقیقه پیش فاکتور مربوطه برای شما ارسال خواهد شد و تماسی از طرف کارشناسان فروش ما خواهید داشت .
فایل پیش فاکتور از طریق واتس اپ یا تلگرام برای شما ارسال میگردد به همین منظورت شماره تلفن همراه دارای یکی از نرم افزار های ارتباطی ذکر شده را در فرم مقابل وارد نمایید ، با تشکر آبتین شیمی

درخواست پیش فاکتور : از طریق فرم زیر میتوانید درخواست پی فاکتور نمایید تا کارشناسان آبتین شیمی قیمت محصول مورد نظر شمارا اعلام نمایند ، در کوتاه ترین زمان با شما تماس خواهیم گرفت

مقالات آبتین شیمی

bbcream

کرم CC و اجزای سازنده آن

[تعداد: 0   میانگین: 0/5]شما برای رای دادن باید وارد شویدCC Cream چیست و آیا از کرم BB بهتر است؟ کرم CC یک محصول آرایشی است که