کود شیمیایی چیست
خاک بی جان نیست بلکه حاوی مواد آلی و معدنی و هوا و آب ، موجودات زنده مانند باکتری ها ، کرم های خاکی و باکتری ها و… است.در پی افزایش جمعیت در 20 سال گذشته باعث شده است که بشر برای تامین خوراک خود مقدار زیادتری زمین را زیر کشت ببرد. از طرفی برای افزایش بازدهی و تولید انبوه تر بشر دست به استفاده از ماشین آلات کشاورزی و استفاده از کود های شیمیایی برد . امروزه از کود های شیمیایی به عنوان اقتصادی ترین روش ها برای تولید انبوه است. استفاده ار کودهای شیمیایی بر نوع و کمپلکس کادمیوم اثر میگذارد و سبب برداشت آن و انتقال آن توسط ریشه گیاه شود. با توجه به اهمیت و قیمت بازر گندم کشاورزان ککود های شیمیایی را آب فراوان ترکیب میکنند و استفاده میکنند تا حداکثر برداشت را داشته باشند.
مواد تشکیل دهنده کودهای شیمیایی:
- فسفر
- ازت
- پتاسیم
- کلسیم
- منیزیم
- سولفورو
- آهن
- بور
- مس
- منگنز
- روی
- مولیبدن
- کلر
انواع کود های شیمیایی:
کودهای حاوی ازت:
اگر ازت به صورت نیترات، آمونیم و اوره باشد قابل جذب در گیاهان است. نیترات آمونیم 33 درصد حاوری ازت است و در هر دو صورت قابل جذب در گیاهان است. زیرا حاوی بارهای منفی است در کلوئیدهای خاک جذب نمیشود و در برابر شتسشو از خاک قرار دارد. اما اگر حاوی بار مثبت باشد در کلوئید خاک جذب میشود.یکی از مرسوم ترین کود های ازت دار اوره است. در اوره ترکیب های آلی زیادی به کار رفته است به همین دلیل قابل جذب در گیاهان است.از محلول حاوی اوره در محلول پاشی برگ گیاهان استفاده میشود.
سولفات آمونیم حاوی ازت است و علاوه بر ازت حاوی 24 درصد گوگرد است. هیدرارت آمونیم در حل شدن در امونیاک به دست می آید قبل از آغاز کاشت توسط سرنگهای مخصوص در زیر لایه از خاک قرار میگیرد. و همچنین نیترات کلسیم و نیترات پتاسیم درصد ازت کمی دارد و به ندرت به عنوان منبع ازت در خاک استفاده میشود این کودها معمولا در محلول های غذایی که منابع کلسیم و یا پتاسیم هستند قرار دارند.
کود های حاوی کلسیم و منیزیم:
به ندرت از کلسیم و منیزیم به عنوان کود استفاده میشود زیرا کمبود این دو عنصر به ندرت در خاک دیده میشود مخصوصا در خاک مرطوب زیرا خاک های مرطوب معمولا اسیدی هستند وبرای اصلاح این خاک ها از کلسیم و منیزیم استفاده میشود.
اصلاح خاک های اسیدی(مرطوب):
- کربنات مضاعف کلسیم
- کربنات مضاعف منیزیم
- کربنات مضاعف سولفات کلسیم
کود های مخلوط:
برخی از کودهای تجاری به صورت ترکیب از عناصر ازت ، فسفر و پتاسیم است. درصد عناصر موجود د ر این کود ها معمولا پایین است. معمولا ترکیب اینگونه کود ها با درصد ازت (N) و اکسید فسفر و اکسید پتاسیم به همین صورت است مثلا کود ۱۰-۱۰-۲۰ حاوی 20 درصد ازت، 10 درصد اکسید فسفر و 10 درصد اکسید پتاسیم می باشد گاهی درصد گوگرد (S) را بصورت عدد چهارم ذکر می نمایند مانند ۵-۱۰-۱۰-۱۵ که ۵ درصد گوگرد دارد.
افزایش غلظت کود های شیمیایی مایع :
در روند تولید کود های شیمیایی مایع به منظور استفاده بهینه تر و راحت تر نیاز به افزایش ویسکوزیته محصول نیاز می شود ، بهترین و خوش قیمت ترین محصول برای افزایش ویسکوزیته و غلظت CMC صنعتی است ، این محصول میتواند با ویسکوزیته های مختلف از 2 تا 5 هزار مورد استفاده قرار گیرد اما بیشترین ویسکوزیته مورد استفاده 2000 یا 2500 است که غلظت بسیار مناسبی به کود های شیمیایی می دهد .
جهت خرید ماده غلیظ کننده کود شیمیایی با شماره های ما در تماس باشید .