اسید فولیک جیست؟
فرمول شیمیایی اسید فولیک: C19H19N7O۶
اسید فولیک یا فولیک اسید که با اسم فولات یا ویتامین B9 نیز شناخته میشود و جزء یکی از ویتامینهای ب است. این ویتامین برای بسیاری از قسمت های بدن از جمله سلامتی سیستم عصبی، خون و بافت های بدن حیاتی و ضروری است، ومیتواند آن را به صورت تزریقی یا خوراکی مصرف کرد و بدن را در مقابل بیماریهای قلبی، نقصهای مادر زادی، پوکی استخوان و سرطانها نگه داشت. این ماده در فراوردههای غذای از بین میرود. گذاشتن غذا در دمای اتاق به مدت زیاد نیز میتواند اسید فولیک غذا را از بین ببرد.
بدن انسان نمیتواند اسید فولیک تولید کند برای همین است که فولات برای بدن ضروری و واجب است. این ماده در بدن به اشکال مختلفی متابولیزه میشود مثل دیهیدروفولات و تتراهیدروفولات . این ترکیبات برای تکثیر سلولی وساخت و ترمیم و متیلاسیون DAN واجب است. کمبود فولیک اسید در بدن باعث مشکلات در رشد، کمخونی ماکروسیتیک، اسهال، آسیب تارهای عصبی متصل به مغز و نخاع محیطی و نقص لوله عصبی در جنین خواهد شد.
این ماده علاوه بر این که برای بدن انسان کاربرددارد در کشاورزی هم کاربرد دارد و در کودهای گوناگون مثل اسید هومیسول وجود دارد.
خرید اسید فولیک :
جهت خرید اسید فولیک با کیفیت بسیار بالا و قیمت مناسب و یا جهت در یافت اطلاععات فنی این محصول با کارشناسان ما در ارتباط باشید . کارشناسان مجموعه آبتین شیمی آماده خدمت رسانی به مشتریان گرامی سریع ترین زمان ممکن میباشند .
جهت اطلاعات بیشتر با ما در تماس باشید شنیدن صدای شما باعث خشنودی ما می شود ...
031-33616360 / 021-28421745
موارد احتیاط
این ماده به ندرت سمی است. مصرف زیاد آن میتواند موجب مشکلات معده، اختلالات خواب، حساسیت پوستی و تشنج بشود. مکملهای اسید فولیک ویتامین B۱۲ است کمبود آن در بدن میتواند موجب آسیب رسیدن دایم به سیستم عصبی شود، مکملهای اسید فولیک باید ویتامین B۱۲را نیز همیشه به همراه داشته باشند.
عوارض جانبی
اعصاب مرکزی: درد و کوفتگی بدن.
تنفسی: برونکواسپاسم
پوست: خارش،کهیر
سایرعوارض: اسپاسم آلرژیک نایژهای، بیحالی آنفیلاکسی.مسمومیت و درمان
از دیگر محصولات ما نیز دیدن نمایید : زایلیتول
موارد منع مصرف و احتیاط
این ماده میتواند مکانیسم داروهای ضد تشنج مثل فنی توئین و فنوباربیتال را بالا ببرد. فنیتوئین و پیریمیدون ممکن است غلظتهای سرمی فولات را پایین آورند و در صورت مصرف درازمدت، موجب بروز علامت های کمبود اسید فولیک شوند. این ماده ممکن است با اثرات ضد میکروبی پیریمتامین در مقابل توکسوپلاسموز تداخل کند. آنتاگونیستهای اسید فولیک،و قرصهای ضدبارداری، ممکن است سبب کمبود دی هیدروفولات ردوکتاز شوند و در نتیجه احتمال دارد در کاربرد اسید فولیک ایجاد اختلال کنند.
نقش اسيدفوليك در بارداری
يكي از نيازهاي اساسی براي حفظ سلامتي بدن، غذاي سالم و مفید است. يك برنامه ی غذائي مناسب برنامه ای است در بردارنده تمام گروههاي مواد غذائي مثل شير و لبنيات، نان و غلات، ميوهجات و سبزيجات، و چربي های مفید باشد تا بتواند مواد مفیدوغنی و ويتامينهاي مورد نياز بدن را تأمين کند. که از بروز و گسترش بيماريها جلوگیری کند يكي از اين ويتامينها كه در تولید و حفظ سلامت سلولهاي خوني بسیار مفید است اسيدفوليك است.اسيد فوليك جزءگروه ويتامينهاي B است که محلول در آب هم هست اسید فولیک یکی از ويتامينهائي است كه در ساخت سلولهاي خوني مفید است.
وجود این ماده در بدن بسیار مهم وبا اهمیت است. اين ويتامين استقامت كودكان را نسبت به بيماري ها زیاد میکند.این ماده سبب كاهش استرس و نگراني در افراد ميشود و از بروز سرطان بخصوص سرطان ريه جلوگیری ميكند.
همچنين در ساخت لوله عصبي در جنين وجود این ماده بسيار مهم و حیاتی است.وجود این ماده نقص لوله عصبی در جنين را كم میکندو همچنین از زايمانهاي زودرس و نارس و نقص عضو جنین و بیماریهای مادر زادی پیشگیری ميكند. به همین دلیل در ماههاي اوليه بارداري استفاده از این ویتامین بسیار مهم است ومیزان استفاده از آن باید بيشتر از افراد عادی باشد.
بدون وجود این ماده جنين رشد مطلوبی نمیکند،و احتمال سقط جنين و نقص جنین زیاد میشود، پس استفاده کافی از منابع غذايي اسيدفوليك و مكملهاي اسيدفوليك در ماههاي اول بارداري بسیار مهم است.زنان باردار بهتر است كه سبزيجات حاوی اين ويتامين مانند كلم بروكلي و يا اسفناج را بصورت خام مصرف نمايند و يا همراه سالاد مصرف كنند.
دوز مصرف فولیک اسید :
اسيدفوليك اشتها را افزايش میدهد و از گرفتگي رگهای مغز وقلب جلوگیری ميكند.
این ماده نسبت به نور و حرارت بسیار حساس است. از پخت طولاني مدت غذا ها خودداري كنيد، از غذاهاي آماده كمتر استفاده كنيد و مواد غذائي را در مقابل هوا و تابش نور آفتاب قرار ندهيد، چرا كه مقدار زیادی از اين ويتامين از بين ميرود.
مقدار مصرف روزانه این ماده در زنان و مردان 400 میکروگرم، و در زنان باردار 600 ميكروگرم است. پس هميشه از منابع غذايي سرشار از اسید فولیک استفاده کنید.
منابع سرشار از اسید فولیک
جگر ، نان کامل وسبوس وجوانه گندم، تخم مرغ، گوشت، آب مركبات تازه، سيبزميني، لوبيا چشم بلبلي و سبزيجات برگي سبز تيره مانند اسفناج، كلم بروكلي، كلم سبز ميباشد.
دیدگاهتان را بنویسید